Nyanlända får 32 800 kronor skattefritt medan fattiga pensionärer ökar

En nyanländ familj kan få 32 800 kronor skattefritt i månaden. Samtidigt som många av landets pensionärer lever under existensminimum och får betala högre skatt.

– Vi som har byggt upp det här landet är som pensionärer inte värda någonting. Det är både orättvist och oacceptabelt, säger pensionären Christer som har 10 500 kronor i pension i månaden, som ska räcka till både hyra och mat.

Riksdagens utredningstjänst har räknat ut att en nyanländ familj bestående av två vuxna med två barn får 22 400 kronor varje månad. Har de istället fyra barn får de 32 800 kronor i form av barnbidrag, bostadsbidrag, etableringsersättning och ekonomiskt bistånd. Skattefritt.

Dessa uppgifter har cirkulerats i media och retar och upprör folk i allmänhet och pensionärer i synnerhet, både blivande och nuvarande.

– Det är olyckligt att grupper i samhället ställs mot varandra men vi kan ju inte annat än att reagera när vi ser och hör dessa uppgifter och orättvisor, säger Margit med en pension som knappt räcker till hyra och mat.

Landets pensionärer är inte bara uppretade, de är helt enkelt förbannade för hur de behandlas av landets politiker.

Jag får 100-tals mail varje dag om de orättvisor som landets pensionärer är utsatta för och jag möter många i min vardag som är minst sagt upprörda av det som händer i samhället.

Jag såg ett TV-inslag om en kommun där man drog in sylten till pannkakorna på äldreboenden samtidigt som man tar emot 200 nyanlända som bor på hotell för gigantiska belopp.

Mitt förslag att införa en grundpension på 15 000 kronor efter skatt, utan bostadstillägg och övriga bidrag, utan pensionsbroms och med en normal löneutveckling – har mottagits med en enorm entusiasm och glädje.

– Det bästa och mest konkreta förslag som hittills presenterats för landets pensionärer, tycker pensionären Sven som hoppas på bättre tider för landets pensionärer.

Då slipper vi bostadstillägget, som inte är ett bidrag utan en del av pensionssystemet, som man måste ansöka om. Lite krångligt är det och har medfört att 100 000-tals pensionärer missat detta samtidigt som staten tjänar på det. Det borde helt enkelt betalas ut med automatik.

Behövliga uppgifter kan erhållas vid deklarationen. Eller om man måste samköra uppgifter från olika håll. Det kan inte vara så svårt att lösa.

Denna ”stöld av staten” slipper man om landets pensionärer får en grundpension på 15 000 kronor efter skatt. Och alla bidrag slopas.

Jag läste nyligen om en kvinna som jobbat som socialchef och fick besvär med synen och för två år sedan drabbades av en stroke och hjärtproblem.

– Det var första gången jag kom i kontakt med hemtjänsten och jag fick besök sex gånger om dagen som mest. Det var en jobbig omställning, från att ha varit en aktiv person till att få hjälp med matinköp, medicinering och duschning, berättade hon.

Det visade sig att ruljangsen på personal var stor. Under en månad hade hon hembesök av 30 olika personer.

– Det var jobbigt att hela tiden förklara vilka rutiner just jag hade.

65 reaktioner till “Nyanlända får 32 800 kronor skattefritt medan fattiga pensionärer ökar”

  1. Hur kan regeringen sätta nyinkomna före den egna befolkningen, som alla år arbetat och solidariskt betalat höga skatter? Var finns solidariteten för människor som skapat välfärden till alla? Trodde diskriminering av grupper var olagligt i Sverige, men pensionärsgruppen kanske inte räknas hit…

   1. Kan bara hålla med?De e bara för djävligt att nyanlända ska ha mer än vi som bott o arbetat här i Sverige?När ska våra DÅLIGA politiker vakna?Hjälp våra egna först ??

     1. funderar också på riktigheten i detta. Ofta stämmer det ju inte och varför lägger man inte till med ”FYRA BARN” i rubriken. Många läser bara den och förfasar sig. (Är själv en fattigpensionär men rätt ska vara rätt)

     2. Bra..det är så mycket osanning.

      http://www.migrationsinfo.se/fragor-och-svar/hur-mycket-pengar-far-flyktingar/

      Personer som söker asyl i Sverige och inte själva kan försörja sig har rätt till dagersättning medan de väntar på beslut. Denna ersättning ser ut såhär:

      Bor den sökande på en av Migrationsverkets anläggningar där fri mat ingår är dagersättningen:

      24 kr/dag för vuxna ensamstående
      19 kr/dag per person för vuxna som delar hushåll
      12 kr/dag för barn t.o.m. 17 år (fr.o.m. tredje barnet halveras bidraget)
      Har den sökande eget hushåll och sköter matinköpen själv är dagersättningen:

      71 kr/dag för vuxna ensamstående
      61 kr/dag och person för vuxna som delar hushåll
      37 kr/dag för barn upp till 3 år
      43 kr/dag för barn 4–10 år
      50 kr/dag för barn 11–17 år (fr.o.m. tredje barnet halveras bidraget)
      Förutom mat ska dagersättningen också räcka till kläder och skor, sjukvård och medicin, tandvård, hygienartiklar, andra förbrukningsvaror och fritidsaktiviteter.

      Läs mer om ekonomiskt stöd till asylsökande

      Dela med dina vänner

     3. Vet bara att våra nyanlända Somalier i vår stad, åker i tyska bilar efter bara en vecka i staden, köper guldkedjor i guldaffären och går i dyra märkeskläder … ”flyktingarna” går det garanterat INGEN nöd på.

     4. Tack Stefan. En flyktingfamilj som har bott hos oss fick under 12000 att leva på med ett barn innan SFI började. De fick stå för alla kostnader själva. Våra äldre blev inte hotade av flyktingarna som jag förstår det. Problemen fanns redan innan de kom.

   2. Sitter just med en flyktingfamilj, en ensamstående mamma med 4 barn. De har idag ingen bostad de har inga pengar till mat eller kläder .
    Vi har i bekantskapskretsen lyckat ordna en liten fritidsbostad på 27 kvm som de kan vara i om en vecka. Mat är insamlat från kyrkor och från oss .Kläder har Emmaus hjälpt till med.
    Kan ni som tjatar om pensionärerna nånsin begripa hur det kan vara att befinna sig i en sån utsatt situation. Kan ni i stället fundera över tex vinster i välfärden som inte går till pensionärerna utan till riskbolagens vinster. Margreth

    1. Inte ens vi pensionärer tycker att det är fel att hjälpa flyktingar som flyr för sina liv, det vi vill är att ordningen skall vara så att vi orkar med att ta emot och ge dem ett ordnat liv, inte som ni beskriver det, då har något gått fel invandringen måste planeras noggrant.

    1. Från: 2016-09-04
     ”Moderaterna har gett i uppdrag till Riksdagens utredningstjänst att räkna ut inkomsten från barnbidrag, bostadsbidrag, etableringsersättning och ekonomiskt bistånd för olika hushåll som befinner sig i den så kallade etableringsfasen, det vill säga de första åren i landet. Resultatet för två vuxna med två barn ligger på 22400 kronor i månaden. Med tre barn 27400 och med fyra barn 32800. Om man är ensamstående ligger man 3000 kronor lägre i varje nivå.”

     http://www.di.se/artiklar/2016/9/4/ledare-ms-forslag-fortjanar-respekt/

   3. Fast att ställa en småbarnsfamilj med 4 barn mot 1 pensionär är väl lite snedvridet? Jag förstår och håller med om att pensionärer borde ha högre ersättning men skillnaden mellan 6 personer som ska dela på 32 800 kr och en ensam person som får 10 400 är ju till den ensamma personens fördel. Pensionären får ju faktiskt i det exemplet mer per person än barnfamiljen. Dessutom har väl även penisonärer rätt till bostadsbidrag?

    1. DEt finns de svenska fyrbarnsfamiljer som lever på mindre än 32 ooo kronor efter skatt, båda arbetar, så även de skulle väl behöva påökt, så de kan köpa nya fina cyklar till sina barn. Man kanske skulle behöva och se till det egna folket innan man ger mer till de som inget arbete utför.
     Pensionärer med 10400 kronor och som dessutom får bostadsbidrag, har väl det ganska gott ställt, men beroende även på var man bor, vilka affärer man är hänvisad att handla i. Finns bara ICA på orten så får man betala mer för mjölken än på t.ex Netto på en annan ort. Bostaden kan ju vara i dyraste laget i dag, för uthyrarna skor sig rejält.
     En väninna flyttade in i en liten lägenhet och får betala 6200 i månaden, på sin dåliga pension på knappt 8000kronor. bostadsbidrag 0 kronor eftersom hon fick 160 000 när hon sålde sitt lilla radhus. De pengarna måste hon först leva upp, innan hon kan få bostadsbidrag.

     1. Såvitt jag förstod så ingår allt i dessa 32 500 kr, bostadsbidrag och hela baletten. Det är bra att veta vad man jämför innan man kritiserar.

    1. En klok man kan läsa innantill..
     enda riktiga Källan är Migrationsverkets hemsida och INFO :)Personer som söker asyl i Sverige och inte själva kan försörja sig har rätt till dagersättning medan de väntar på beslut. Denna ersättning ser ut såhär:

     Bor den sökande på en av Migrationsverkets anläggningar där fri mat ingår är dagersättningen:

     24 kr/dag för vuxna ensamstående
     19 kr/dag per person för vuxna som delar hushåll
     12 kr/dag för barn t.o.m. 17 år (fr.o.m. tredje barnet halveras bidraget)
     Har den sökande eget hushåll och sköter matinköpen själv är dagersättningen:

     71 kr/dag för vuxna ensamstående
     61 kr/dag och person för vuxna som delar hushåll
     37 kr/dag för barn upp till 3 år
     43 kr/dag för barn 4–10 år
     50 kr/dag för barn 11–17 år (fr.o.m. tredje barnet halveras bidraget)
     Förutom mat ska dagersättningen också räcka till kläder och skor, sjukvård och medicin, tandvård, hygienartiklar, andra förbrukningsvaror och fritidsaktiviteter.
     Läs mer om ekonomiskt stöd till asylsökande
     Dela med dina vänner

     1. Men de har ju gratis sjukvård och betalar ENDAST 50:- för tandvård … dessa siffror stämmer inte. En s.k. flykting kostar skattebetalaren drygt 1,300:- /dag (lågt räknat)

  2. Vi önskar alla minst grundpension på 15000 till 17000 efter skatt sa vi klara sig med resten matt och bustad,och det bli lugnt i landet i alla bli glada.
   Idag är den minsta grund pension på 5334,kronor efter skatt man kallas fadidom pension.

 1. Försäkringskassan känner inte till dom här summorna.
  Från en MP i riksdagen kom det också andra uppgifter.
  Hur vore det med en spec av summorna som uppges.
  På Facebook.
  Tills dess är det nog många som tvivlar.

   1. Nä dom här uppgifterna kommer ifrån diverse jävla rasistsidor som lättlurade idioter som du delar glatt utan någon som helst källkritik. Borde vara straffbart att sprida lögner för att öka motsättningarna i samhället men tyvärr så är det ännu inte det så lättlurade idioter kan fortsätta sprida va för skit som helst för att ställa mäniskor emot varandra.

    Den här myten har ju för fan bevisats som lögn otaliga gånger, men det vill du kanske inte läsa!

   2. Specifikation enligt Migrationsinfo resp Försäkringskassan (barnbidrag)
    http://www.migrationsinfo.se/fragor-och-svar/#hur-mycket-pengar-far-nyanlanda-med-uppehallstillstand

    2 vuxna+4 barn max 16 år
    Etableringsersättning 2 vuxna+4 barn 13.200/mån
    Etableringstillägg max 3×1500/månad 4.500/mån
    Bostadsersättning max 3.900 3.900/mån
    Barnbidrag 4 barn max 16 år 1.050×4 4.200/mån

    Totalt ersättning per månad 25.800/mån
    Detta kommer jag fram till…vad är skillnaden för något (7.000)

    1. Rättning på mitt inlägg…missade Flerbarnstillägget
     Flerbarnstillägg 4 barn är 1.614
     Totalt Barnbidrag per månad 5.814

     Total ersättning per månad för en familj enligt tidigare spec. 27.400/mån

  1. Bra skrivet !!! satt just o letade efter någonstans att skriva samma!!! Källkritik !! Tro inte på allt detta är inte riktig info,,,,,

  1. Dina siffror är från 2012!
   Riksdagens utredningstjänst har utrett detta i år och har nog betydligt bättre information. Därför blir din länk bara desinformation!
   Vad är sitt syfte med det?

 2. Östersunds-Posten rapporterade: ”Ingen sylt till de gamla”.
  Några dagar senare var det en riksnyhet. I lördags hade Aftonbladet rubriken: ”Drar in sylten på de gamlas pannkakor”. Dagens Nyheter skrev: ”Pensionärer nekas sylt till pannkakor”. Nästan som en visklek.
  De rasistiska nyhetssidorna följde efter. Pannkakorna blev en perfekt illustration för deras världsbild. Nu ska våra äldre inte ens få sylt till pannkakorna! Men flyktingarna ska minsann ha gratis platt-tv!
  Det var egentligen bara ett problem med nyheten.
  Den stämde inte.
  På tolv minuter tar jag reda på motsatsen. Kommunalrådet Terese Bengard svarar redan efter fyra signaler. Hon låter lite trött.
  – Vi nekar ingen av våra pensionärer sylt. Vi har bara ändrat om i distributionen av sylten.

  Så här är det: Pensionärerna ska få välja sylt själva. Enligt hemtjänstens personal äts den medföljande sylten sällan upp. Många av pensionärerna har dessutom hemgjord sylt. Till den som ändå vill ha ska hemtjänsten köpa den sylt som önskas.
  En nyhet som på sin höjd kan intressera specialtidningar inriktade på kommunala matlådor.
  Nu blev den istället en del av berättelsen om det moderna Sverige. Eller om man så vill: det sönderfallande folkhemmet. En av få berättelser som rasister och journalister enas om.http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/ronniesandahl/article19950988.ab

  1. Nej de gamla nekas inte sylt på pannkakorna de får bara köpa hem en burk att ha i kylskåpet hemma. Hemtjänsten handlar. Skillnaden är att de får betala extra. Förut ingick den i matportionen. Så hur många sparar kostnaden till något mer nödvändigt. Många vänder på slantarna. Bara ett futtigt sätt att spara.

 3. Åter igen så blandas äpplen och päron. Ovanstående text handlar inte om en nyanländ familj – det handlar om en familj som efter att man suttit något år på en asylanläggning och har erhållit uppehållstillstånd. Nedanstående siffror är hämtade direkt från Migrationsverket och gäller alltså NYANLÄNDA:

  På boenden där mat ingår är dagersättningen

  24 kr/dag för vuxna ensamstående
  19 kr/dag per person för vuxna som delar hushållskostnader
  12 kr/dag för barn t.o.m. 17 år.

  På boenden där mat inte ingår är dagersättningen

  71 kr/dag för vuxna ensamstående
  61 kr/dag och person för vuxna som delar hushållskostnader
  37 kr/dag för barn 0–3 år
  43 kr/dag för barn 4–10 år
  50 kr/dag för barn 11–17 år.

  Familjer som har fler än två barn får hel dagersättning för de två äldsta barnen och halv dagersättning för övriga barn.

  Förutom mat ska dagersättningen räcka till kläder och skor, sjukvård och medicin, tandvård, hygienartiklar, andra förbrukningsvaror och fritidsaktiviteter.

  Dagersättningen kan sänkas om du

  inte medverkar till att klarlägga din identitet
  försvårar utredningen av din asylansökan genom att hålla dig undan
  inte samarbetar till att förbereda din hemresa om du har fått ett beslut om avvisning eller utvisning.

 4. Förjävlit ja har sjukersättning på 14600 brutto ca 9600 efter skatt . Dessa flyktinger verkar ha en del pengar en del har egna bilar , och gratis cigaretter också dom röker konternueligt .

 5. Detta är inget nytt. Och sedan undrar vi varför de inte vill arbeta. Jag personligt har hört invandrare som säger att dem har mer i bidrag är om dem börja jobba. Jag har också hört socialtjänsteman som säger att dem dela upp utbetalning så att det inte skulle väcka ont blod.

   1. Det är uppgifter från verkligheten. Uppgifterna kommer från Riksdagens utredningstjänst och har bl a publicerats i Dagens Industri…..

 6. Man kan ju protestera i de demonstrationer som finns. Sitta på nätet hjälper ingen. Kom på Folkets Demonstration där 50% är över 65 är den 24/9 på Raoul Wallenbergs torg kl 13.00

 7. Den summan gäller ju för två vuxna och fyra barn. Då är det ju inte så illa att ha tiotusen för egen del, (som jag och många andra)

 8. Det du skriver är en stor myt och lögn. Nyanlända fåt INTE 32 880 kr i månaden skattefritt. Skitsnack. Sen skriver du påstådda uttalanden från pensionärer men anger inte en enda källa. Det här är bara skrivet för att kasta skuld på nyanlända och skapa motsättningar mellan pensionärer och nyanlända.

 9. Många här som inte vet hur verkligheten ser ut tyvärr.
  Detta är ingen myt, de är ingen lögn. Det är så här det ser ut tyvärr.

  Om familjen söker alla de bidrag man kan få vilket dom ofta får hjälp med så är det så här de ser ut.
  Och har man inte fullt så många barn, så skaffar man bara fler och belastar föräldraförsäkringen som man inte hjälpt till att tjäna in till tills man får ut de man vill ha.

  Dessutom kära läsare så kan jag meddela att nyanlända kan få ut retroaktiva bidrag från tiden i sina hemländer så som barnbidrag, efterlevandeskydd och flerbarnstillägg osv, allt detta ges dessutom ut helt utan kontroller utan sker efter sökandens försäkran ”på heder och samvete” att de stämmer. Hur ofta stämmer de tror ni?
  När vi har 20-åringar som går som 13-åringar i Sverige.
  Säger bara grattis till alla er som röstat fram detta vansinne.

 10. Vare sig om uppgifterna stämmer eller ej.. så är det en jämförelse som i sig är helt snedvriden mellan en (1) pensionär och familj med två vuxna med fyra barn.
  Inte två pensionärer med fyra barn.
  Om pensionärerna haft fyra barn, in vanligt men inte omöjligt, så hade de säkert fått barnbidrag 5814 kr utöver pension. Kanske lite bostadsbidrag på det med.
  Det värsta med alla sådana här ”artiklar” och inlägg är skit-spridandet på Facebook helt utan omdöme och ansvar

 11. Sitter just med en flyktingfamilj, en ensamstående mamma med 4 barn. De har idag ingen bostad de har inga pengar till mat eller kläder .
  Vi har i bekantskapskretsen lyckat ordna en liten fritidsbostad på 27 kvm som de kan vara i om en vecka. Mat är insamlat från kyrkor och från oss .Kläder har Emmaus hjälpt till med.
  Kan ni som tjatar om pensionärerna nånsin begripa hur det kan vara att befinna sig i en sån utsatt situation. Kan ni i stället fundera över tex vinster i välfärden som inte går till pensionärerna utan till riskbolagens vinster. Margreth

  1. Varför bor de inte i någon av migrationsverkets förläggningar??? Rimligtvis har de som alla andra flyktingar dagersättning !!!! Tror du far med osanning här !!!!!!

 12. Det är intressant att läsa inläggen om vår flyktingpolitik och se hur olika åsikt man har den. Det finns de som menar att alla flyktingar är välkomna till Sverige, det runt 60 miljoner, Hur tänker dessa människor eller kan dom tänka? Det är många som tycker att vi redan tagit emot för många och ser man på hur det ser ut i vårt samhälle kan man undra om de inte har rätt. Integrationen hänger inte med och kostnaderna är höga, det finns andra områden som skulle behöva dessa pengarna. Vi har många fattigpensionärer som får klara sig på mindre än 8000:- i månaden, det skall räcka till hyra, mat, läkarbesök, medicin, kläder och tandläkare, pensionärer slipper inte undan med en symbolisk summa.

 13. Hej Kenneth och alla andra!

  Alla saknade pengar till flyktingar och till pensionärer, samt vård, skola och omsorg och alla annan infrastruktur går att lösa – Utan att någon blir lidande!

  Det behövs inga höjda skatter eller att pengar tas ifrån en sektor för att åtgärda en annan, eller att regeringen skuldsätts. Vi behöver bara ändra hur pengar skapas.

  Pengar skapas på något sätt, och idag skapas 100% av alla våra pengar genom att någon blir skuldsatt. Det är en ynka procent (om ens det) som vi alla (via regeringen & riksdag) får tillbaka för alla dessa skuldskapade pengar. Privata aktörer som idag skapar nästan 100% av alla pengar får nästan 100% av alla fördelar, såsom räntan. Detta går vi medborgare miste om och istället måste vi höja skatter och bli av med sparade pengar som pensionärerna har blivit.

  Alternativet till hur pengar skapas idag är att skapa pengar utan skuld, t.ex. skapa alla pengar som behövs för att offentliga sektorn ska fungera optimalt! Genom denna lösning behöver vi knappt ens skatter och vi skulle kunna lösa alla samhällsproblem, så länge det finns material och arbetskraft!

  Genom att vi alla som vill ha en bättre värld lär oss att pengar inte måste skapas med skuld utan kan skapas helt skuldfritt, så kan vi få igenom alla önskemål om en bättre värld!

  Vänligen
  Patrik Kling
  http://www.EkonomiskReform.se <- Utbildar om hur pengar skapas och skulle kunna ha skapats

 14. Vilket svammel ! Siffrorna stämmer inte och dessutom jämfört 1 pensionär med 1 familj på 4 personer Kan verkligen någon tro på detta ??

 15. Om vi skall jämföra pensionären, som i exemplet tjänar 10500 kr (före eller efter skatt?) måste vi jämföra med en barnlös ensam invandrare, som också är pensionär. Den invandraren får varken barnbidrag, etableringsstöd eller någon annan ersättning än dagersättningen = 2130 kr/månad. Invandraren kan få extra behovsprövat bidrag t.ex. till vinterjacka etc, dock endast till billigaste varianter. Familjen får 8790 kr + barnbidrag som svenskar + behovsprövade etableringsstöd och bostadsbidrag. Hur de behoven såg ut finns inte redovisat i den länken som säger att familjen får 32800 kr per månad. Ursprungsartikeln är som andra påpekat, rent svammel.

 16. Så många fakta-resistenta flyktingälskare det finns som kommenteratpå denna sidan … man tror inte att det är sant … trots att det står svart på vit att i Dagens-Indistri att uppgifterna är från regeringensutredingstjänst och som man länkar till i denna artiklen !!!

 17. Först tar man hand om sitt folk och land innan man tar hand om världens alla folk och länder.
  Men de som har röstat fram sittande regering! får väl stå för det!
  Det är bara Gud Fader själv som kan stoppa hell nu, för vårt land och folk elimineras och islam
  muslimer tar över. När inkommande personer får så mycket och pensionärer ingenting inser väl samtliga att systemet är bakvänt? Vi har varken eget land ID, boende, pensioner, löner, etc
  försörjningsplikten mot nyanlända kostar! Grattis alla som har insett detta och vv.
  Jag avskyr landet här och folket som mesat på, vänt på verkligheten som offer är gärningsmän och ff, lagen och hela samhället har havererat i godhetens apostlars svenskars behov för att döva sina samveten och därmed har etniska svenskar inget värde idag, rena rama slavhierarkin.
  Jag hoppas landet, folket krackelerar!

 18. ja men hur kan en man m,ed tre fruar och det får man ha för duma jävla lag men kan även tas bort om viljan finns men krisdemokrater och moderater vill inte. har fått tre lägenheter han har ju 20 ungar och tre fruar dess har dom betalat 14 miljoner har fått tre lägenheter för att det är bäst för fruar och barn och jävla massa bidrag och? säkert gratis hyra.fy fan för sverigeoch barnfamiljer ber om hjälp svenska familjer får bo på härbergen. neka har köpt in lägenheter 94 stycken varje kostar 3,2 miljoner vilken svensk kan få en bostadsrätt i 24 månader för utan betala ett jävla dugg och snylta på svenska skattebetalare många skräcktempel.fins sen 36000 utbildningsplatser och 71000 nyanlända på arbetsförmedlingen+ undra vad dessa kostar i etableringstillägg 10665 kronor i månaden gånger 71000 ja det blir pengar det under 2011-2013 fick jag 8000 i a kassa borgarna satt en som aldrig gjort något i sitt hela liv fick 11000 och innan betala tandvård,sjukvård,medicin 50 kronor per gång och inte mer än 400 kronor jag gick till tandläkaren fick betala 8500 kronor för fem gånger. invandrare gick lika mänger 100 han hade ju redan betalat 400. fick låna men snyltaren fick lika fina tänder jag fick betala av medan självklart nyanländ fick lyxtänder för hundra kronor. jag fick betala av tio gånger hade 96000 kronor per år medan nyanlända som aldrig gjort ett dyft fick 132000 skattefritt straffet för man jobbat 22 år och var ute jobbade 6 månader och fick mellanting 6 mån lön och 6 månader a kassa 8000. ja när man aldrig gjort något fick man 36000 mer och man fick jobb fick man dubbel lö etableringstillägg 11000+lön min vän fick 27000 gånger 135000 på 6 månader fina tänder ja 1100 i onödiga pengar jag skulle aldrig få detta slöseri för år efter år, sverige slösar så jävla mycket på nyanlända det är snuskigt när scensak familjer i sverige erbjuds härbärgen gamla förlorar bostäder bara för att nyanlända ska få bostäder och vi slösar nyanlända kostar 6 miljarder mer än polisens och rättsväsendet budgett 3000 per dag det är snuskigt. tillägga n har jag jobb men skitlön har funktionshinder varit på fem intervjuer men har man ett funktionshinder dåskylls det på det ena och andra och de två gruppera a utlandsfödda och svenskar med ej funktionshinder får alla jobb så har r en jävla skitlön leka med mej men utlandsfödda får allt spärrvakt ingen med funktionshinder men utlandsfödda kryllar det av fy fan vaket jävla fjäskeri . ja skit på er arbetsförmedlingen utlandsfödda mindre jobb nej ingen pratar om personer med funktionshinder syns på statliga myndigheter när personer med funktionshinder har 1 medan utlandsfödda har 28% och nyanlända får jobb inom staten utan behöva söka och anstränga sig där har politikerna så jävla synd om dessa dom får 5000 jobb funktionshindrade få fast dom skulle också vara med . jag sökte jobb med lönebidrag inom staten same som nyanlända får men då fanns inga pengar nu finns överflöd till nyanlända ja fy fan för jävla politiker nyanlända först personer med funktionshinder sist alltid så utlandsfödda jävla fjäskande för dessa grupper fy fan för politiker nyanlända kostar så jävla mycket spårvakter har lyxlön gör inte mycket 26000 jag har ja vågar inte säga skitlön 200000 jävla skitlön ja fjäskar för nyanlända plus utlandsfödda får allt ni politiker har inget jävla förtroende när vi som har funktionshinder behandlas så dåligt nej de jävla partierna har nyanlända först oss svenskar sist när dom jävlar mig får lyxbostäder medan oss svenskar får skit svenska politiker älskar dessa nyanlända fy fan inga mer kommer till landet dom kostar för mycket jag vill inte betala mer för dessa flyktingar dom tar över sverige fy fan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *